Beat the Dragon and Hit Harder!

Reilu vuosi tai vajaa kaksi, kummin sen haluaakaan ilmaista. Sen verran on nyt taitettu matkaa yrittäjänä. Meno on ollut suuntaan ja toiseen monipuolista, mikä oli tietysti odotettavaa. Sen verran luuli nähneensä ja tehneensä yrittäjyyteen liittyviä asioita, että suuria yllätyksiä ei pääsisi tulemaan. Tuli kumminkin, mutta ne yllätyksen ovat olleet aina positiivisia – ainakin lopulta.

Alussa tuli lähdettyä liikenteeseen rotsi ehkä hieman liian auki. Toisaalta joskus on otettava se ”leap of faith” ja tällä kertaa se toteutettiin tällä tavalla. Oppia tuli 100-varmasti enemmän, kuin mitä menetettiin ja periksi ei annettu, vaikka kävi se kyllä joskus mielessä (ja käy rehellisyyden nimissä edelleen). Jos eteen tulee haaste (kuten monesti tulee), niin ei muuta kuin ratkaisemaan asiaa. Yleensähän esteistä selviää kiertämällä joko oikealta tai vasemmalta, ylittämällä tai alittamalla, poistamalla esteen tai kutsumalla apujoukkoja. Keinoja on siis monta, mutta ainoastaan tekemällä tapahtuu – simple as that. Jos seisoo paikallaan ja katselee estettä, niin se monesti kasvaa (ainakin henkisesti) suuremmaksi. Rohkeutta, tekemistä ja päätöksiä. Este ei ole este, se on enemmänkin korkeintaan hidaste – joskus jopa nopeute.

Este voi olla myös nopeute.

Myötä- ja vastatuulesta, ylä- ja alamäistä, pompuista tai turbulenssista huolimatta, tai ehkä jopa niiden vauhdittamana, matka etenee vauhdilla. Jo tässä vaiheessa on tarttunut huima määrä uutta oppia liiketoimintaan, yrittäjyyteen ja omaan itseen liittyen sekä käytännön ruohonjuuri- että teoriatasolla. Tätä kehityskäyrää yritetään pitää yhtä jyrkkänä jatkossakin. Sata kertaa sadasta tulisi hypättyä tälle samalle polulle uudelleen. Entisestään on vahvistunut se ajatus, että kannattaa pyrkiä rohkeasti tekemään itselle tärkeitä ja innostavia asioita hyvien tyyppien kanssa. On erittäin kiitollinen ja etuoikeutettu olo, kun tähän on mahdollisuus.

GPS:ään laitettiin vuoden vaihteessa uudet koordinaatit ja näiden uusien kuvioiden kanssa tullaan ulos aivan kohta. Tässä vaiheessa on helppo tunnustaa, että tunnelma on positiivisen jännittynyt. Vaikka epävarmuutta on taas mukana, niin sen voi luvata, että tämän uuden jutun myötä opitaan taas lisää eikä senkään kanssa varmasti anneta periksi.

Kesää odotellessa – ”Beat the Dragon and hit harder! (Open, Andre Agassi, 2010)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Blogin etusivulle

Tutustu the CoMarketing Agencyyn

comaagency.fi